[...] suplementację kreatyna 4 tygodnie temu ale o tym pózniej) -150g płatków owsianych z mała ilością mleka, do tego wbijam 4 jajka miksuje, wylewam na patelnie (łyżka oleju do smażenia). Powstały omlet smaruje jogurtem, zazwyczaj truskawkowa activia z obniżona zawartością cukru, kroje banana, sypie garść orzechów i oblewam łyżką miodu. -po 2-3 [...]
[...] owsianka, jajecznica Co lubisz jeść na obiad :wszystko co zakazane ;(, lubię mięśnie(jem wszystko) + surówki wszelkiego rodzaju, makaron dla mnie nr 1, nie używam oleju do smażenia, ewentualnie oliwa łyżka i sam teflon Co jako przekąskę : chleb najlepiej, ze zdrowego punktu widzenia mogą być orzechy, nasiona, jogurt, twaróg Co jako deser : [...]
[...] niskokaloryczny ? 2. Jaka jest przewaga smalcu nad olejem kokosowym? ( w jednym z postów znalazłem info ,gdzie smalec znalazł się przed olejem kokosowym) Przyznam, ze do smażenia na smalcu podchodze sceptycznie i chciałbym poznać jego zalety. 3. Jak wliczać kaloryczność ze smażenia do posiłków? Skąd wiedzieć ile tłuszczu pochłonie pokarm? 4. [...]
[...] To po prostu eliksir młodości. Jak można go używać w kuchni? To jeden z najbardziej uniwersalnych produktów. Można go stosować w dressingach, do sałatek, do wypieków i do smażenia. Jego kulinarną zaletą jest fakt, że w przeciwieństwie do innych olejów – nie zmienia smaku potraw. Lepszy od oleju rzepakowego? Prawdą jest powyższe pytanie. [...]
[...] z kurczaka (200g) B 43 W 0 T 2 KCALL 198 B 87, W 79, T 9 KCAL 639 Kolacja Twaróg 100 g B 25, W 2, T 0,5 KCAL 113 B 25, W 2 , T 0,5 KCAL 113 + Tłuszcze 23 KCAL 200 oliwa do smażenia ------------------------------------------------------------------------------------------------ HC 2516 kcal B 204 / W 272 g/ T 68 1088/816 kcal/612 kcal = 2516 [...]
[...] elektrycznego grila??? Jak z pieczywem??? Zakaz totalny??? A pizza??? Co z tłuszczami??? Oleje, smalec, tłuste mięso - unikać jak ognia??? Masło - w sumie tylko używam go do smażenia jajecznicy??? Oliwa z oliwek??? Wędzona makrela??? Dodam że miałem tendencję do podjadanie jakichś wafelków, batoników, pączków i innego szajsu który w niczym nie [...]
Ja uważam, że najzdrowszy do smażenia jest Olej kokosowy całkowicie naturalny, tłoczony na zimno Idealny do smażenia - świetnie się wchłania w potrawy, wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie, Idealny do smażenia warzyw, konsystencja masła natomiast powoduje, że jest to doskonały dodatek do pieczywa, a także idealnie [...]
[...] Do smarowania pieczywa używamy masła i wysokogatunkowych margaryn. Jako dodatek do sosów zalecane są oleje lub oliwa z oliwek w postaci surowej. Smalcu nie używamy ani do smażenia, ani do smarowania pieczywa. Napoje Zaleca się wypijanie przynajmniej 2 litrów płynów dziennie. Ta ilość płynu powinna być rozłożona w miarę równomiernie w ciągu [...]
[...] za dużo), - sól, pieprz, ok.płaskiej łyżeczki curry lub inne wg uznania (uwaga na curry z dodatkiem soli, żeby nie przesolić) - ser żółty na wierzch, ok.100g, - tłuszcz do smażenia - użyłam masła klarowanego. Sera można oczywiście dać mniej oraz oszczędniej używać tłuszczu do smażenia, co zmniejszy liczbę kcal. WYKONANIE: Soczewicę przepłukać [...]
[...] pęczek natki kolendry lub pietruszki około 750 ml bulionu drobiowego przyprawa garam masala przyprawa curry 1 łyżeczka masła klarowanego(opcjonalnie) 2-3 łyżki oleju do smażenia(u mnie sezamowy) sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w dużą kostkę ok. 3x3 cm i zamarynować w 2 kopiastych łyżeczkach garam masala, 1 [...]
[...] owocowe, herbatę imbirową, cynamonową, wodę mineralną. KONIECZNE jest wypijanie min. 2 litrów płynów dziennie. Sałatki przyprawiać według smaku i swoich upodobań; Do smażenia używać oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia (np. Olej Kujawski), a do sałatek oliwki z oliwek Można zamieniać kolejność dni i/lub kolejność posiłków w danym [...]
[...] pędny. Sposób użycia Przed użyciem wstrząsnąć. Rozpylać 0,25 ml produktu (1/4 sekundy dozowania) z odległości ok. 20 cm, na nienagrzane powierzchnie. Idealnie nadaje się do smażenia i pieczenia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy stosować w [...]
[...] Oli-Oli olej rzepakowy o smaku masła Opis Nie przywiera do powierzchni Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera czysty [...]
[...] pędny. SPOSÓB UŻYCIA Przed użyciem wstrząsnąć. Rozpylać 0,25 ml produktu (1/4 sekundy dozowania) z odległości ok. 20 cm, na nienagrzane powierzchnie. Idealnie nadaje się do smażenia i pieczenia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy stosować w [...]
[...] Oli-Oli oliwa z oliwek w aerozolu Opis Nie przywiera do powierzchni Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera czysty [...]
[...] Placki Ryżowe: szklanka mąki, 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej, szklanka ugotowanego ryżu, roztrzepane jajo, 1 i 1/2 szklanki śmietany, 2 łyżki stopionego masła, sól, olej do smażenia Mąkę, sól i sodę przesiać do miski. Jajo ubić ze śmietaną wlać do miski, dodać ryż i masło, dokładnie wymieszać. patelnię rozgrzać, włożyć niewielka ilość masła lub [...]
[...] pedny. SPOSÓB UŻYCIA Przed użyciem wstrząsnąć. Rozpylać 0,25 ml produktu (1/4 sekundy dozowania) z odległości ok. 20 cm, na nienagrzane powierzchnie. Idealnie nadaje się do smażenia i pieczenia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy stosować w [...]